Menu
Imperial Tobacco
Новини компанії
Imperial Tobaсco
Підсумки "Імперіал Тобакко" в Україні у 2011 році: інвестиції у розвиток

Для "Імперіал Тобакко" в Україні 2011-ий рік став періодом активних інвестицій у розвиток  компанії та її проектів. У модернізацію виробничих потужностей та технічної бази київської тютюнової фабрики, реалізацію проектів, спрямованих на захист тютюнової продукції компанії від нелегального розповсюдження, проведення програм соціального партнерства з громадою столиці було вкладено понад 410 мільйонів гривень.

Серед наймасштабніших інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток компанії, є встановлення і введення в експлуатацію нових виробничих ліній. Значний обсяг інвестицій був спрямований на оновлення обладнання з контролю якості сигарет на підприємстві, адже внутрішні вимоги компанії до якості тютюнової продукції передбачають відповідність не тільки державним, а й міжнародним стандартам. Для захисту власної продукції від нелегального розповсюдження був успішно реалізований проект  із запровадження системи моніторингу пересування продукції від виробника до кінцевого споживача, що запобігає незаконному продажу тютюнової продукції компанії, як в Україні, так і за її межами.

Загальний обсяг виробництва "Імперіал Тобакко" в Україні в 2011 році склав 21,6 млрд. сигарет, з яких 1,2 млрд. становить тютюнова продукція на експорт. Показники виробництва 2011 року на 10% менше аналогічного показника 2010 року, що відповідає загальній тенденції скорочення легального тютюнового ринку. Обсяги нелегальної продукції в Україні – контрабанди і контрафакту – продовжують зростати, спричиняючи значні втрати акцизних надходжень до державного бюджету та ризики для споживачів, пов’язані з низькою якістю нелегальної тютюнової продукції.  

Середньорічна частка компанії збільшилась на 0,75 процентних пункти і досягла 22%. Компанія зміцнила ринкові позиції преміальних сигарет Davidoff до 1,7% частки ринку (збільшення на 0,7пп у порівнянні з груднем 2010 року), бренду Style до 1,6% (зростання на 0,39пп).  Крім того, зростання продемонстрували сигаретні бренди „Прима Срібна”, „Прима 83”. Ключовою подією у розвитку продуктового портфелю «Імперіал Тобакко» в Україні став вихід інноваційного продукту West Compact.  

"Імперіал Тобакко" продовжує утримувати провідні позиції серед найбільших платників податків в Україні. У бюджети всіх рівнів у 2011 році було сплачено податків та обов’язкових платежів на загальну суму 3927 млн. грн., що на 269 млн. грн. більше у порівнянні з минулим роком.

За минулий рік на підприємствах «Імперіал Тобакко» створено 27 нових робочих місць. Близько 10 млн грн. було спрямовано на покращення умов праці, оздоровлення співробітників та членів їхніх родин, тощо.

Керуючись високими стандартами корпоративної відповідальності, компанія бере активну участь у житті столиці та київської громади, адже виробничі потужності компанії знаходяться у Києві. "Імперіал Тобакко" започаткувала довгострокову програму соціального партнерства „Київ - наше місто”, у рамках якої вже інвестувала понад 300 тис. грн. у розвиток експозиції Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка та підтримку Київського літературно-меморіального музею ім. М.Т. Рильського.

Юджин Уолш, генеральний директор "Імперіал Тобакко" в Україні:

"В основі нашого підходу до ведення бізнесу лежить відповідальне ставлення до всіх аспектів нашої діяльності – від виробництва і розповсюдження продукції, до наших працівників і регіону, в якому ми працюємо. Саме цей принцип відповідальності визначає вектори нашого розвитку, незалежно від року і стану справ на ринку.

На жаль, сьогодні перед тютюновим бізнесом стоїть багато викликів, найзначнішим з яких є зростання обсягів нелегальної продукції. І одним з наших головних завдань, як і раніше, залишається захист легального ринку від негативних наслідків поширення контрабанди і контрафакту."