Imperial Tobacco створила експозицію рослин в ботанічному саду Києва

26.10.2011
Imperial Tobacco створила експозицію рослин в ботанічному саду Києва

За участі і підтримки "Імперіал Тобакко" та Асоціації благодійників України 25 жовтня 2011 року у Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка НАН України відкрито нову експозицію рослин "Трояндовий струмок". Вона стала частиною ландшафтного ансамблю разом з розарієм, гірським садом та ділянкою топіарного мистецтва.

Допомога ботанічному саду є частиною соціальної роботи компанії в рамках програми "Київ – наше місто". Проект започаткований з нагоди 150-річчя київської тютюнової фабрики та покликаний сприяти збереженню історико-культурної спадщини, визначних місць та всесвітньо відомих об’єктів столиці.

Експозиція "Трояндовий струмок" містить унікальні ґрунтопокривні троянди, період цвітіння яких триває з травня до листопада. Компанія закупила для ботсаду ці рослини і силами своїх співробітників допомогла висадити їх на території саду.

Для створення експозиції було висаджено 600 кущів троянд та 160 кущів ялівцю загальною вартістю понад 200 тисяч гривень.

Наталія Заіменко, директор Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка: "Для ботанічного саду надзвичайно важливо постійно оновлюватися, відкривати нові експозиції рослин, адже він не тільки прикраса міста і країни, а й - осередок екологічного виховання та мислення. У задумах ботсаду є багато цікавих проектів, але реалізувати їх ми можемо тільки з допомогою наших друзів-доброчинників".

Юджин Уолш, генеральний директор "Імперіал Тобакко" в Україні: "Наша фабрика розташована в Києві, і ми ведемо бізнес тут в Україні, тож розвиток міста і місцевої громади – важлива складова соціальної відповідальності нашого бізнесу. Ми щасливі тим, що змогли долучитися і допомогти розвитку Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка у Києві".

Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України: "Об’єднаними зусиллями громадські та благодійні організації й потужні компанії можуть суттєво допомогти установам, які з тих чи інших причин не мають належної підтримки держави. Спільна благодійна діяльність Асоціації з компанією «Імперіал Тобакко», спрямована на підтримку Національного ботанічного саду, – яскравий приклад такої консолідації, адже лише разом ми можемо підтримати нашу культурну і соціальну сферу".

Співробітники "Імперіал Тобакко" взяли участь у посадці троянд та ялівцю у ботсаду.