Imperial Tobacco та Європейська Комісія підписали угоду про боротьбу з нелегальною торгівлею

27.09.2010

27 вересня  2010 року Європейська Комісія підписала багаторічну угоду з Imperial Tobacco Limited (ITL) з метою співпраці у галузі  обмеження незаконної торгівлі тютюновою продукцією.

Угода передбачає співпрацю Imperial Tobacco з офісом Єврокомісіі по боротьбі з фінансовими махінаціями (OLAF), правозахисними організаціями країн-членів Комісії в рамках спільної боротьби проти контрабанди та виробництва підроблених сигарет.  З метою підтримки цієї діяльності Imperial Tobacco Limited надасть органам та правозахисним організаціям фінансову допомогу у розмірі 300 мільйонів доларів США. Це стане значною допомогою в організації боротьби проти нелегальної торгівлі, що щорічно обкрадає бюджети країн-членів Європейської Комісії на мільярди доларів США.

Виконавчий директор Imperial Tobacco Group Елісон Купер зазначила: "Наша компанія ініціювала підписання цієї угоди з метою посилення спільних зусиль у боротьбі з нелегальною торгівлею. Незаконна торгівля вигідна лише кримінальним колам, збитки від неї несуть всі – уряди, виробники, роздрібна торгівля та легальні виробники. Угода підтримує ініціативи Європейського Союзу та свідчіть про нашу готовність до співпраці з урядами всього світу у боротьбі з контрабандою та контрафактом."

Наразі компанія Imperial Tobacco успішно застосовує заходи контролю каналів дистрибуції. В головному офісі компанії у Брістолі працює команда спеціалістів, що здійснює координацію роботи з урядами та митними органами різних країн світу з метою запобігання контрабанди тютюнових виробів та призупинення виробництва підробок.